Historia | SANDINS FRUKT & GRÖNTHotorgshallen_4

Sandins frukt och grönt har funnits i Hötorgshallen sedan dess ursprung 1958. Sedan dess har kvalitet och service genomsyrat verksamheten. Ännu idag blir vi påminda om dess historia av kunder som berättar om episoder och händelser i de förflutna. Många kommer och berättar historien om den fantastiska Sonja Sandin som med sitt leende och sin sprudlande energi en gång var förebild för självaste Pippi Långstrump.

Allt sedan Sandins frukt och grönt etablerats i Hötorgshallen har omsorgen av råvarorna varit viktig. Här hittar du inte bara de säsongsodlade svenska frukterna och grönsakerna utan här i hela världens saluhall samlas också all världens frukt och grönsaker. Här hittar du frukter och grönsaker från när och fjärran.

Hos Sandins kan inte bara de senaste trenderna spåras här hittar Ni också den från barndomen söta körsbärssylten eller den underbara ekologiska äppelmusten.

 

Oldinne

HÖTORGSHALLEN

Hötorgshallen är äldst i stan

Hötorget. Öppet:

Mån–Tor 10–18 * Fre 10–18.30, Lör 10–16.
Hötorgshallen är äldst, och sägs härstamma från Magnus Ladulås tid på 1200-talet. Men hallen fick sitt namn först 1644 och har till skillnad från många andra torg i Stockholm fått behålla det. Till Hötorgshallen kom lantborna, upplänningarna, dallänningarna och de långväga norrlänningarna. Söderifrån kom borgarna. Hötorget blev en naturlig mötesplats och ett lukrativt ställe för handel. Den gamla saluhallen revs 1953 och den nya som invigdes 1958 byggdes på samma ställe.

Inriktningen är internationell med varor från många olika länder och kök.

Utsida

HELA VÄRLDENS SALUHALL

Hötorgshallen är den moderna matmarknaden

Hötorgshallen är den moderna matmarknaden där stockholmarna njuter av matkultur från hela världen. Här köper de sin turkiska hamburgare, skämmer bort sin älskade med en Toast Skagen och ett glas vitt, här botaniserar de i italienska och jämtländska delikatesser, här hittar de svenska-tyska-engelska-polska-finska korvar, god glass, lyxig asiatisk mat, halalslaktat lamm, närfiskad fisk, närodlade grönsaker, skogsplockad svamp, hembakat bröd, nypressad juice och delikatesser de inte ens visste fanns.Hötorgshallen är personlig, kunnig, rolig, oväntad, väldigt svensk och väldigt osvensk. Det är en mötesplats för alla som älskar mat- och dryckesupplevelser. Hötorgshallen är hela världens saluhall.

chilianchoclementinerfrukt-682x1024

Vår butik

Hos oss

Hos oss, Hötorgshallens enda frukt och grönsakshandel blir du påmind om det gamla talesättet att du äter med ögonen också. Framför Sandins prunkande disk pågår en ständig skördefest. Här handlar inte bara de kunder med höga krav på kvalitet och service. Här handlar också fotografer, kokboksförfattare och matskribenter. De som har stora krav på färg och form kontaktar ofta oss på Sandins frukt och grönt. Vi tar fram det bästa av det bästa. För oss är inget gott nog så länge kunden inte är nöjd.Här handlar också kockar och riktiga matentusiaster som vet vikten av varornas kvalitet. Matintresset är stort bland våra kunder vilket också utmärker vår personal.Odlas en frukt någonstans i världen kan vi ta den till Hötorgshallen inom några dagar.Vår butik